Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 05, 2026 9:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
 UFO-demologia 
Autor Wiadomość
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

wyznanie: katolik
Odpowiedz z cytatem
Post Re: UFO-demologia
Kantatus napisał(a):
Andy72 napisał(a):
Może nie tyle myśleli logicznie ale panował materializm:
Łazuka - Przeklnij mnie https://www.youtube.com/watch?v=LLs7ILmqLNU
ironicznie - Skaldowie - Nie ma Szatana
https://www.youtube.com/watch?v=wZXBCZRAPzM

a obecnie zagrożenie dla wiary to nie wulgarny materializm ale ezoteryka, okultyzm

Ale połowa świata była zniewolona absurdalna lewicową ideologią dążącą do zbudowania na ziemi komunizmu. Gdzie tu logika?

A teraz mamy neomarksizm, tak zwany marksizm kulturowy. To jeszcze gorsza odmiana niż marksizm.
Wtedy wiele osób nie było tak zaczadzonych różnymi genderami itp. Dzisiaj mamy wierzących w globalne ocieplenie i takie tam różne lewicowe bzdety.

So sie 01, 2026 8:29 pm
Dyskutant
Dyskutant

Odpowiedz z cytatem
Kpicie sobie z UFO, a tymczasem za pół miliarda powstaje Centrum Symulacji Osadnictwa Kosmicznego w kopalni "Wujek". Oni coś wiedzą. Link do artykułu: https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7 ... coraz.html

Wt sie 04, 2026 9:03 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Andej napisał(a):
Kpicie sobie z UFO, a tymczasem za pół miliarda powstaje Centrum Symulacji Osadnictwa Kosmicznego w kopalni "Wujek". Oni coś wiedzą. Link do artykułu: https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7 ... coraz.html

Temat na czasie.
Do czego można użyć starą kopalnię? Można ją zalać wodą z piaskiem, można zrobić nowoczesne centrum nauki i sztuki, muzeum techniki lub atrakcję turystyczną.
Udostępnianie podziemi i szybów dla zwiedzających z przewodnikiem. Pokazywanie dawnych maszyn, narzędzi i historii górnictwa. Organizowanie wystaw, spotkań i koncertów w halach poprzemysłowych.: Tworzenie ciekawych miejsc, które mają uczyć o geologii. Budowanie stref rekreacyjnych, restauracji, miejsc noclegowych.
Ktoś ma pieniądze, zainwestuje i może zarobi na dodatkowej atrakcji.

Cz sie 06, 2026 12:30 pm
Dyskutant
Dyskutant

Odpowiedz z cytatem
W kopalni, jak mi się wydaje, można zrobić magazyn energii. Można też prowadzić gazyfikację węgla. Oczywista wymaga to inwestycji. Przynoszącej niebagatelną korzyść.

Cz sie 06, 2026 3:54 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Andej napisał(a):
W kopalni, jak mi się wydaje, można zrobić magazyn energii. Można też prowadzić gazyfikację węgla.

To zdaje się byłoby najbardziej korzystne dla wszystkich, oczywiście, że wymaga inwestycji, co ich nie wymaga?
Myślałam, że tylko muzeum, albo woda z piachem...
AI ( wg niektórych Grażynka) o tym nie wiedziała i nie napisała. Stanowczo powinna się podciągnąć! :D
A może to sprawa UFO, które owładnęło AI?

Cz sie 06, 2026 4:02 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Andej napisał(a):
Kantatus napisał(a):
2Tes: 9 Pojawieniu się jego towarzyszyć będzie działanie szatana, z całą mocą, wśród znaków i fałszywych cudów, 10 [działanie] z wszelkim zwodzeniem ku nieprawości tych, którzy giną, ponieważ nie przyjęli miłości prawdy, aby dostąpić zbawienia. 11 Dlatego Bóg dopuszcza działanie na nich oszustwa, tak iż uwierzą kłamstwu,

Z tego wynika, że UFO nie ma nic wspólnego z demonami. Bo nie zwodzi nikogo. Nie czyni cudów. Nie przekazuje znaków. Nie sprzeciwia się miłości, ani prawdzie.

Skąd wiesz, że nie sprzeciwia się prawdzie?

Cz sie 06, 2026 5:25 pm
Dyskutant
Dyskutant

Odpowiedz z cytatem
Brandeisbluesky napisał(a):

A stąd, że nie zmam prawdy, której się sprzeciwia. Jeśli jednak znasz takową, to proszę przytocz ją tutaj.

Cz sie 06, 2026 7:22 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Andej napisał(a):

A stąd, że nie zmam prawdy, której się sprzeciwia. Jeśli jednak znasz takową, to proszę przytocz ją tutaj.

Nigdy nie widziałam żadnego UFO, a historie, o których słyszałam były z czasem klasyfikowane jako oszustwa, pomyłki, demoniczne zwiedzenia, może jakieś projekty militarne, sprawy niewyjaśnione itp. Jeśli miałabym podać prawdę, której UFO się sprzeciwia, to warto byłoby podać jeden niezaprzeczalny przypadek UFO, co do którego jest pewność, że jest prawdziwy (np. że nie jest to halucynacja czy wynik hipnozy, oszustwo). Jeśli egzorcysta mówi, że UFO to zwiedzenia demoniczne, to przypuszczam, że miał do czynienia z ludźmi, którzy twierdzili, że kontaktują się z ufoludkami i te kontakty źle dla tych ludzi się kończyły. Zapewne interwencja egzorcysty pomagała im wyjść ze złego stanu, ale egzorcyści mają zakazane, by podawać szczegóły takich interwencji ze względu na ochronę dobra osób poszkodowanych. Upubliczniane przypadki UFO z oficjalnych raportów są takie, że trudno o nich cokolwiek powiedzieć.

Cz sie 06, 2026 9:52 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Niezależnie od toczącej się tutaj rozmowy ostatnio bardzo negatywnie dotknęło mnie to, że Herbert George Wells (napisał Wojnę Światów) miał romans z propagatorką aborcji Margaret Sanger (założycielki Planned Parenthood).

Cz sie 06, 2026 10:42 pm
Dyskutant
Dyskutant

Odpowiedz z cytatem
Jeśli miałabym podać prawdę, której UFO się sprzeciwia, to warto byłoby podać jeden niezaprzeczalny przypadek UFO, co do którego jest pewność, że jest prawdziwy (np. że nie jest to halucynacja czy wynik hipnozy, oszustwo).
No to podaj ten przypadek. Zastanowimy się, przeanalizujemy.
Ale że ktoś komuś coś mówił, to nie ma żadnego znaczenia. Podaj konkret.

Pt sie 07, 2026 7:47 am
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Wszyscy czekamy niecierpliwie na rozmowę z ufoludkiem. Ale, ale :D może taka rozmowa już się odbyła, tylko ja przegapiliśmy ? W sumie, sympatyczny Alf gdzieś tam sobie żyje, w amerykańskiej rodzinie i do już dobre kilkadziesiąt lat. O ile wiem, jest mu tak dobrze, że nie zamierza wracać do siebie. :mrgreen:

Pt sie 07, 2026 9:55 am
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Andej,
Napisałeś, że nie znasz prawdy, której UFO się sprzeciwia. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Nie tego się spodziewałam, ale ok. W porządku. Rozważ przypadek z 1996 w miejscowości Varginha w Brazylii, tzw. przypadek Roswell z 1947, przypadek zaginięcia pilota Fredericka Valenticha 21 października 1978 roku nad Cieśniną Bassa, i polski przypadek z UFO w Emilcinie z 1978 roku. Jak wykazać, że mamy do czynienia na 100% z UFO, a potem wykazać, że te przypadki UFO nie sprzeciwiają się jakiejkolwiek prawdzie? Ja pytam o jakikolwiek udowodniony przypadek UFO. Moja opinia jest taka, że jak się to wykaże, to będzie można snuć dalsze rozważania. Pomijam przypadki demoniczne, bo tymi zajmują się egzorcyści i nam nic do tego.

Pt sie 07, 2026 11:06 am
Dyskutant
Dyskutant

Odpowiedz z cytatem
Napisałeś, że nie znasz prawdy, której UFO się sprzeciwia.
Ano nie znam. Ty też nie kwapisz się, aby ją poznać.

przypadek z 1996 w miejscowości Varginha w Brazylii,
Jaką prawdę przekazało to UFO? Jakiej prawdzie sprzeciwiło się to UFO?

tzw. przypadek Roswell z 1947, /quote] Jaką prawdę przekazało to UFO? Jakiej prawdzie sprzeciwiło się to UFO?

przypadek zaginięcia pilota Fredericka Valenticha 21 października 1978 roku nad Cieśniną Bassa.

polski przypadek z UFO w Emilcinie z 1978 roku.

Jak wykazać, że mamy do czynienia na 100% z UFO,
To proste. Jeśli zaobserwujemy jakieś latając zjawisko, co do którego nie mamy pojęcia, to jest to UFO (Unidentified Flying Object, co po polsku oznacza niezidentyfikowany obiekt latający).

te przypadki UFO nie sprzeciwiają się jakiejkolwiek prawdzie?
Najpierw musimy dowiedzieć się, jaką prawdę przekazało dane UFO. A dopiero po analizie tej prawdy możemy cokolwiek odpowiedzieć. Po prostu musimy tę prawdę przedstawioną przez UFO skonfrontować z prawdą, którą uznajemy.

Ja pytam o jakikolwiek udowodniony przypadek UFO.
Jak na razie nie ma takowego dowodu. Są tylko obserwacje.

Moja opinia jest taka, że jak się to wykaże, to będzie można snuć dalsze rozważania.
I masz rację.
Dopóki nie ma żadnego udowodnionego przypadku UFO, nie ma sensu się zastanawiać.
Dopóki żadne UFO nie przekazało żadnej prawdy, nie ma co się nad tym zastanawiać.

Pt sie 07, 2026 12:01 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Barney napisał(a):
(...)
Corrado Balducci był teologiem katolickim Kurii Watykańskiej, bliskim przyjacielem papieża , wieloletnim egzorcystą archidiecezji rzymskiej i prałatem Kongregacji Ewangelizacji Narodów i Towarzystwa Rozkrzewiania Wiary. Jasno deklarował, że „byty UFO nie są demoniczne”
(...)

Corrado Balducci został zapytany przez Paolę Leopizzi Harris (dziennikarka, dobra znajoma Corrado Balducci (za jego życia), od wielu lat zajmująca się UFO, twierdząca, że miała kontakt z ufoludkiem i rozmawiała z nim (źródło klik) czy jest oficjalnym głosem Watykanu w sprawie UFO. Balducci zadeklarował, że jego przemyślenia dotyczące UFO są jego własne i on nie reprezentuje Watykanu:

Paola Harris: Is it a grave mistake to think that you are the official voice of the Vatican?

Corrado Balducci: These ideas are mine, and I do not represent the Vatican.

Źródło: https://paolaharris.com/latest-news-paola-harris/historical-inteview-monsignore-corrado-balducci-with-paola-harris

Pt sie 07, 2026 11:36 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
A jest jakieś oficjalne stanowisko Watykanu w sprawie UFO?

So sie 08, 2026 6:12 am
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona