|
Andy72
Niesamowity Gaduła
wyznanie: katolik
|
 Mieszkanie jako bożek?
Zostałem bezprawnie pozbawiony prawa do mieszkania w odziedziczonym domu. Odwołania nic nie dały, bo zawsze jakiś kruczek występował typu brak opłaty sądowej aby sąd mógł w ogóle zacząć rozpatrywać wpisanie mnie do księgi wieczystej. Duża część moich dochodów idzie na wynajem kawalerki, dobrze że zarówno mam rentę jak i pracuję, bo gdybym miał tylko rentę, albo tylko pracował, to by mnie nie było stać, a gdybym nie musiał wynajmować to starczyło by na życie. Jak zaczynały się bitcoiny , za niewielką sumę kopiłem pewną ilość., gdybym jej wkrótce nie sprzedał, byłoby mnie nie tylko stać na dowolne mieszkanie ale byłbym rekinem finansowym. Mieszkanie stało się dla mnie może bożkiem. Od dawna nie myślę, że za pomocą kryptowaluty zarobię, ale mam pomysł na biznes z AI. Nie muszę być bardzo bogaty, ale żeby starczyło mi na mieszkanie. Z drugiej strony, jest to oddawanie czci mamonie, a może planem Boga jest bym nie miał zbyt dużo pieniędzy, sam Jezus mówi o Sobie "lisy mają nory... a Syn Człowieczy nie ma miejsca..." Więc jest myśl, że Bóg może nie błogosławić mojego pomysłu biznesu, i stąd brak zaufania do Boga.
_________________ W końcu bądźcie mocni w Panu - siłą Jego potęgi. Ef,6,10
|
|
Barney
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn maja 25, 2009 3:55 pm Posty: 19151 Lokalizacja: Gdynia
wyznanie: katolik
|
 Re: Mieszkanie jako bożek?
Pracuj, zarabiaj, próbuj.