Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 09, 2024 9:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4869 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 321, 322, 323, 324, 325  Następna strona
 Polityka 
Autor Wiadomość
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

wyznanie: katolik
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Polityka
Akurat w tym temacie trudno znaleźć bardziej skrajną postawę niż Twoja.

Pn wrz 02, 2024 4:38 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
polexit napisał(a):
Bezczelność Ukraińców przekracza już wszelkie granice przyzwoitości.

A bezczynność obecnego rządu przekracza jeszcze większe granice. Podcvzas tej wypowiedzi Kułebybył Sikorski, dlaczego nie zareagował.

Pn wrz 02, 2024 9:37 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Uśmiwechnięta Polska tuska, wykonuje rozkazy z Niemiec.

https://tvrepublika.pl/Ekonomia/Gdansk- ... com/164065

Pn wrz 02, 2024 9:45 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Barney napisał(a):
Śmieszkujecie sobie, a jakiekolwiek skrajne postawy w tym względzie są głupie i szkodliwe. Sam nie wiem, czy bardziej jest szkodliwe Wasze bzdurzenie, czy tych od bezwarunkowego spełniania żądań Ukrainy.
Niestety, z reguły im dalej od centrum (w jakimkolwiek kierunku) tym głupiej.

Co jest "skrajnego" w upominaniu się o elementarną uczciwość i uznanie prawdy historycznej? Co jest "skrajnego" w domaganiu się, by nasi pomordowani rodacy mogli zostać odnalezieni i godnie pochowani? Używasz słowa "skrajny" w sposób fałszujący rzeczywistość, próbując wrzucić jak najbardziej słuszne i rozsądne oczekiwania sporej cześci polskiego społeczeństwa do szufladki ekstremizmu.

lajkonik.2 napisał(a):
polexit napisał(a):
Bezczelność Ukraińców przekracza już wszelkie granice przyzwoitości.

A bezczynność obecnego rządu przekracza jeszcze większe granice. Podcvzas tej wypowiedzi Kułebybył Sikorski, dlaczego nie zareagował.

Bo jest taki samym tchórzem i sługusem narodu ukraińskiego, jak Jasina i cały poprzedni rząd, tak samo ukrofilski jak ten.

Śr wrz 04, 2024 5:34 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Nie będę po raz kolejny tłumaczył. Zresztą sama knajacka forma Twojej wypowiedzi wystarczy, by Cię traktować tak, jak zamierzam Cię traktować.
Zgadnij, jak :)

Cz wrz 05, 2024 1:01 pm
Zobacz profil WWW
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
polexit napisał(a):
Bo jest taki samym tchórzem i sługusem narodu ukraińskiego, jak Jasina i cały poprzedni rząd,

Ale powiało ruskimi stęchniałymi onucami. Tyle i aż tyle.

Cz wrz 05, 2024 4:03 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Barney napisał(a):
Nie będę po raz kolejny tłumaczył. Zresztą sama knajacka forma Twojej wypowiedzi wystarczy, by Cię traktować tak, jak zamierzam Cię traktować.
Zgadnij, jak :)

Uuu, nie ma to jak siła argumentu...

lajkonik.2 napisał(a):
polexit napisał(a):
Bo jest taki samym tchórzem i sługusem narodu ukraińskiego, jak Jasina i cały poprzedni rząd,

Ale powiało ruskimi stęchniałymi onucami. Tyle i aż tyle.

Stęchłe są takie teksty. Serio, te "ruskie onuce" robią jeszcze na kimś wrażenie? Chyba tylko na różnych "silnych razem" i hardkorowych urkopoliniakach...

Z innej beczki:

Koalicja Deweloperska bynajmniej nie forsuje kredytu 0% tylko z czystej miłości do mafii betonowej. Trzeba wszak jakoś odpłacić się za hojne datki jakimi ta mafia zasiliła partyjne konta koalicji 13 grudnia. Otóż okazuje się, że:
1/5 datków na PSL w 2023 pochodziło od firm deweloperskich
https://x.com/danewplat/status/18309504 ... kPtZA&s=19

30% wpłat na KO dokonanych w 2023 i 2024 również pochodziło od podmiotów związanych z budownictwem.
https://x.com/l_firek/status/1831661929 ... iMD1g&s=19
Mowa tu o kwocie, bagatela 5,5 mln.

Nic dziwnego, że Tusk i jego banda nie mają kompletnie wstydu w publicznym robieniu dobrze deweloperom. Piniąchy się wzięło, to odpowiednie przepisy muszą być uchwalone. A po nas choćby potop.

Cz wrz 05, 2024 6:55 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Dobry wujek Sikorski będzie odbudowywał kamienicę i szkołę na Ukrainie "na koszt Rzeczpospolitej".
https://dorzeczy.pl/kraj/632698/sikorsk ... litej.html
Nie zapominajcie, że ta szczodrość to za Wasze pieniądze. Jak to dobrze, że w Polsce nie ma już żadnych potrzeb. Lokalni Szoszoni śpią dzięki temu spokojnie, wiedząc, że ich ciężko zarobione pieniądze zagrabione przez państwo pójdą teraz na wyższy cel.

Pt wrz 13, 2024 2:38 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
polexit napisał(a):
Nie zapominajcie, że ta szczodrość to za Wasze pieniądze..

To oznacza, że udajesz Polaka. W końcu nam to wyjaśniłeś. Po co więc wtrącać się w cudze sprawy? Swoich masz za mało, czy tylko od nich uciekasz? Pernamentne zajmowanie się cudzymi sprawami oznacza, że nie radzisz sobie ze swoimi.
Żeby nie było. Pan Sikorski to nie moja bajka. Chyba ego go poniosło i pomylił Ukraińców z Rosjanami. Wieść gminna niesie, że dał się wkręcić i ochoczo przedstawił się jako dobrze poinformowany. Zupełnie jak ty.

Pt wrz 13, 2024 7:34 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
merss napisał(a):
polexit napisał(a):
Nie zapominajcie, że ta szczodrość to za Wasze pieniądze..

To oznacza, że udajesz Polaka.

A jakeś to wydedukowała, jeśli wolno spytać?

Cytuj:
Wieść gminna niesie, że dał się wkręcić i ochoczo przedstawił się jako dobrze poinformowany. Zupełnie jak ty.

Mam uwierzyć, że nie wiedział co mówi? Myślę, że dobrze wiedział i dokładnie to miał na myśli.
Potem jeszcze ta odbudowaną szkołę niech nazwą imieniem Bandery i będzie to idealne podsumowanie tej groteski jaką jest polityka polskojęzycznego rządu wobec Ukrainy.

So wrz 14, 2024 8:32 am
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
polexit napisał(a):

A do kogo pisałeś? Skoro nie płacisz podatków w Polsce to nie mieszkasz w Polsce. A jeśli je płacisz to chodziło i nasze a nie wasze pieniądze.
Cytuj:
Potem jeszcze ta odbudowaną szkołę niech nazwą imieniem Bandery i będzie to idealne podsumowanie tej groteski jaką jest polityka polskojęzycznego rządu wobec Ukrainy.

Nie o tym pisałam. Ruskie go wkręcili i on wszedł w to jak w masło. Znany jest z wielkiego ego, więc to wykorzystano.

So wrz 14, 2024 11:20 am
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
merss napisał(a):
polexit napisał(a):

A do kogo pisałeś? Skoro nie płacisz podatków w Polsce to nie mieszkasz w Polsce. A jeśli je płacisz to chodziło i nasze a nie wasze pieniądze.

Pisałem do innych użytkowników. Stąd taka forma. Serio, z tego że napisałem "Waszych", a nie "naszych" wysnułas insynuację, że udaję Polaka? Słabe...

So wrz 14, 2024 11:46 am
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
Masz przypadłość kanałowego oglądania świata i dzielenia ludzi na naszych i obcych. To myślenie ideologiczne, na pewno nie ma w tym patrzenia chrześcijańskiego, bo ono rozumie. Jesteś więc na trwale ukształtowany przez polityków do oglądania świata ich oczami. Divide et impera ma się świetnie w polskich warunkach. Wszak receptą na udane rządzenie jest utrzymywanie obywateli skłóconych (podzielonych) między sobą. Dają się. Nigdy nie przedstawiasz rozumienia.
Za moje podatki finansuje się dobre przedsięwzięcia i fatalne. Nie mam na to żadnego wpływu. Ty robisz z tego ideologię. Jesteś na zewnątrz, czyli pasożyt. Myślenie chrześcijańskie, czyli dobre działanie w trudnych czasach pokazali nam niektórzy sportowcy na paryskiej olimpiadzie jako reakcję na bluźnierstwo ukierunkowane przeciw chrześcijanom. Oni nie opowiadali o bluźnierstwach, ale pokazali swoją właściwą postawę. Bosaka Cejrowski zapytał wprost: Gdzie jest pańskie działanie? Pan gada a nie działa a mnie interesuje działanie. Odpowiedział mu, że jest od gadania i zbierania głosów wyborców. Będzie mógł zdziałać, gdy zostanie poparty większością...utopijne myślenie. Wciąż powraca jak mantra faza o skrzywdzeniu przez PIS, więc teraz pokażą im plecy. Dobro wspólne? To przed wyborami usłyszymy. Decydenci pozostają zawsze w cieniu. Na scenie widać tylko aktorów. Tak ma widz oglądać rzeczywistość: oglądać to co ma podświetlone.
Dla ciebie złe czasy są okazją do grzebania w śmietnikach. Nie można chodzić po bagnie o się nie ubrudzić. Nie wiesz jak to robić, bo nawet modlenie (radzisz w innym wątku) się to żadna recepta. Henryk VIII wysłuchiwał cadziennie mszy i zamordował swe żony. Piszesz więc banały, bo myślisz ideologicznie.
Każdy ma swe pole wolności i tam może działać dla dobra wspólnego. Nie jest nim paplanie o tym co dziś zrobił ten czy inny polityk z wrogiej opcji.Bicie piany.

So wrz 14, 2024 12:15 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
mers napisał(a):
Bosaka Cejrowski zapytał wprost: Gdzie jest pańskie działanie? Pan gada a nie działa a mnie interesuje działanie. Odpowiedział mu, że jest od gadania i zbierania głosów wyborców. Będzie mógł zdziałać, gdy zostanie poparty większością...utopijne myślenie. Wciąż powraca jak mantra faza o skrzywdzeniu przez PIS, więc teraz pokażą im plecy. Dobro wspólne? To przed wyborami usłyszymy

I dodam że lewactwo odrobiło lekcję, dzięki czemu jest teraz u władzy w tej dziwnej koalicji (KO+3D+L). Oczywiście nie dla dobra Polski, ale mają wpływ.
Konfederaci często słusznie gadają, ale co z tego?

So wrz 14, 2024 1:36 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
@merss, czy ja dobrze rozumiem, że to jest forum dyskusyjne? Co innego my tu robimy jak nie gadamy? A ten dział już typowo wygląda w ten sposób, że użytkownicy przytaczają wydarzenia ze świata polityki bądź wypowiedzi polityków i je komentują. Serio robisz mi z tego zarzut? :| Nie znasz mnie, nie wiesz co robię w rzeczywistości "niewirtualnej", czym się zajmuję, w czym sie udzielam, jakie inicjatywy wspieram itp. Więc nie próbuj mnie tu gasić takim wyświechtanym przytykiem "gada, a nic nie robi"

@PeterW, praktyka działania w polityce jest taka, że możesz tyle jak duża jest siła Twojego głosu w parlamencie. Myślę, że na to jakim potencjałem dysponuje Konfederacja i tak są całkiem aktywni i całkiem widoczni. Niestety, ale dopóki obywatele po obu stronach sporu politycznego będą nadal przy urnach mentalnymi zakładnikami tych dwóch starych, odklejonych od rzeczywistości pierdzieli, czyli Tuska i Kaczyńskiego, niewiele się zmieni i polska polityka będzie nadal szorować po dnie.

So wrz 14, 2024 2:50 pm
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4869 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 321, 322, 323, 324, 325  Następna strona