| Autor |
Wiadomość |
|
PeterW
Czuwa nad wszystkim
wyznanie: katolik
|
 Re: Aktualności II
Problemem są ludzie którzy nie chcą się dostosować do lokalnego prawa i nie chcą pracować. Tylko tyle i aż tyle
_________________ "Bo myśli moje nie są myślami waszymi, ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana." Iz 55
|
| N cze 14, 2026 12:08 pm |
|
 |
|
Janush
Dyskutant
|
Czyli problemem już nie są ludzie pracujący, ale tworzący osobne getta kulturowe, religijne, które następie stają się nieprzepuszczalne dla policji a także dzięki demografii zyskują wpływy polityczne, które przekładają się na zmianę zwyczajów, przepisów i prawa ogólnokrajowego, tak jak to jest na Zachodzie? Wprowadzanie tzw różnorodności jest zawsze kosztem tego co jest, w wypadku Polski jest to religia katolicka oraz kultura i obyczaje wyrosłe na chrześcijaństwie.
Jestem wprost zszokowany, że jak na razie głosy w dyskusji, prócz mojego są czysto libertariańskie: gdzie głównym determinantem w tematyce imigracji do Polski ma być kwestia ekonomiczna a nie religijna, kulturowa, obyczajowa czy etniczna.
Może to ja jestem spod lodu, który jako jedyny nadal wierzy, że taki kraj będzie jak jego substancja ludzka.
|
| N cze 14, 2026 12:30 pm |
|
 |
|
Barney
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn maja 25, 2009 3:55 pm Posty: 19266 Lokalizacja: Gdynia
|
Janush napisał(a): Barney napisał(a): Właśnie w taki sposób. Polska nie jest moją własnością, ale chcę o nią dbać. A dbam wspierając ludzi, którzy pracują i stosuja nasze prawo. A Ty chciałbyś jak rozdzielać? rasowo? Przepraszam Barneju ale mówisz jakbyś przeleżał pod lodem przez ostatnie 60 lat i doświadczenia zachodnich krajów ze skutkiem importu ludzi z całego świata "do pracy" nie robią na tobie najmniejszego wrażenia. Przepraszam, ale czytaj co piszę. Nikt tu nie namawia do importu. Ale człowiek innej rasy a nawet kultury jest tak samo dobry jak Ty. Póki stosuje się do naszych zasad, mieszka między nami jest OK (tak jak w Piśmie, takie były zalecenia dla przybyszów osiedlających się wśród Żydów). Problemem Zachodu nie było to, że przyjeżdżali przybysze (do USA też przyjeżdżają i co?) lecz to, że nad tym nie starano się nawet zapanować, wspierano socjalnie nie chcących pracować, pozwalano im na terroryzowanie swoich i miejscowych). Dlatego trzeba odróżnić lewackie destrukcyjne "montaże" w rodzaju paktu imigracyjnego od ludzi, którzy tu przyjechali, żyją z nami i pracują.
| N cze 14, 2026 1:04 pm |
|
 |
|
Andy72
Niesamowity Gaduła
|
Właśnie dziś powstała nowa partia: Unia Centrum, kolejna trzecia noga? Akurat jakby Polacy dziś takiego tworu potrzebowali. Wprost przeciwnie: marzyło mi się, by przy Prezydencie powstała prawicowa alternatywa dla PiS. Tak w ogóle, potrzebna jest bardzo prawicowa partia, ale niekoniecznie w odróżnieniu od Brauna korwinowska gospodarczo, czyli chcąca wdrażać to co Mises zaplanował na papierze przy biurku, w życie. Do tej pory najrozsądniejszą partią była Suwerenna Polska (dawniej Solidarna Polska), włączyła się do PiS może niepotrzebnie, za to PiS przesunął się w prawo, co się bardzo chwali. Jednak liberałowie oczywiście będą atakować że to PiS z czasów Morawieckiego, gdzie popełniono błędne decyzje.
_________________ W końcu bądźcie mocni w Panu - siłą Jego potęgi. Ef,6,10
|
| N lip 12, 2026 6:13 pm |
|
 |
|
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 8:54 pm Posty: 14373 Lokalizacja: Polska
|
Ja wciąż liczę na konsolidację sił prawicowych wokół Prezydenta RP. Mam nadzieję na jedno środowisko z PiS i ich koalicjantami oraz tych którzy są w Konfederacji.
_________________ Pan jest Pasterzem moim
|
| Cz lip 16, 2026 1:13 pm |
|
 |
|
Andy72
Niesamowity Gaduła
|
Tylko że Konfederacje zamiast z PiS stworzyć koalicje dla Polski wolą być Sevres ideologicznym.
|
| Cz lip 16, 2026 2:14 pm |
|
 |
|
Andy72
Niesamowity Gaduła
|
Jeśli chodzi o (neo)Konfederację, to o ile Mentzen wygląda mi na niezłego cwaniaka, to są ludzie, którzy sprawdzili się w europarlamencie i u nas. Lubię np. panią Zajączkowską czy Berkowicza. także Annę Bryłkę. Natomiast Braun jest otoczony jakimś kultem, zwalcza się wszystkich, którym się nie podoba.
|
| Cz lip 16, 2026 2:44 pm |
|
 |
|
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
No niestety ale duża część Konfederacji to warcholstwo. Mentzen ma dziwną mięte do PO czy tam KO. Braun ma jakieś proradzieckie ciągoty.
|
| Cz lip 16, 2026 7:23 pm |
|
 |
|
Andej
Dyskutant
|
A co z PISem? Czas pokaże. Ale już kilka miesięcy temu liczyłem na to, że się rozpadnie. Rozpadnie po to, aby powstać jak Feniks z popiołów. Bo obecna formuła się wyczerpała. Kaczyński, dla którem mam wielkie uznanie, już nie powinien dzierżyć absolutnej władzy. Powinien być naczelnym konsultantem, ale już nie wodzem. Warto też oczyścić szeregi. Bo za wieloma ludźmi z PIS ciągnie się jakiś smród. Nie wiem, czy rzeczywisty, czy sztucznie generowany przez tuskowiczów. Obecnie głupotą jest użeranie się z Mentzenem. Lepiej, wg mnie, zostawić go w spokoju. Albo łagodzić. I stale podkreślać, że antylewica musi żyć w zgodzie.
|
| Pt lip 24, 2026 3:46 pm |
|
 |
|
Andy72
Niesamowity Gaduła
|
Zajączkowska założyła Ruch Biało-Czerwoni, mam do niej o wiele większe zaufanie niż do Mentzena.
|
| So lip 25, 2026 4:03 am |
|
 |
|
Jockey
Czuwa nad wszystkim
|
Osobiście liczę na zjednoczenie prawicy wokół prezydenta Nawrockiego.
|
| So lip 25, 2026 5:02 pm |
|
 |
|
Andej
Dyskutant
|
Jockey napisał(a): Osobiście liczę na zjednoczenie prawicy wokół prezydenta Nawrockiego. No to długo trzeba będzie liczyć. Działanie takie może zacząć dopiero z 4 lata i jeden miesiąc. I w sumie to dobry czas, albowiem wybory będą rok później z okładem. Więc będzie mieć szanse na zmontowanie czegoś. Chyba, że załapie się na druga kadencję. Wtedy dopiero za 9 lat. A nam się spieszy, bo w przyszłym roku będą wybory. Nie ma co liczyć na zdecydowana aktywność Nawrockiego. Trzeba liczyć na ... Na kogo? Morawieckiego i Bocheńskiego? Bo jakoś na Czarnka nie liczę. A Kaczyński powinien się przesiąść do drugiego rzędu.
|
| So lip 25, 2026 7:56 pm |
|
 |
|
Andy72
Niesamowity Gaduła
|
Albo na kogoś z Drużyny Prezesa, albo na kogoś z Konfederacji ale nie Brauna
|
| N lip 26, 2026 6:10 am |
|
 |
|
Andej
Dyskutant
|
Andy72 napisał(a): Albo na kogoś z Drużyny Prezesa, albo na kogoś z Konfederacji ale nie Brauna Ten ktoś z Drużyny to Tobiasz Bocheński. Stawiam na niego. I mam nadzieję, że będzie on jaskółką, która rozpocznie odmładzanie.
_________________ Moje posty są subiektywnymi opiniami. Nie piszę w imieniu Kościoła. Posty nie są autoryzowane przez Kościół.
|
| N lip 26, 2026 7:22 am |
|
 |
|
mareta
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn cze 13, 2011 5:22 pm Posty: 3496 Lokalizacja: podkarpackie
|
Spadła rakieta, obrona p/lotnicza jej nie zestrzeliła. " Musimy kierować się przepisami czasu pokoju, bo taki u nas panuje. Przepisy mówią jasno: przed ewentualną neutralizacją konieczna jest identyfikacja, czy to na pewno jest wrogi obiekt – powiedział w czwartek rzecznik DORSZ ppłk Jacek Goryszewski. Zaznaczył, że gdyby rakieta kontynuowała lot, zostałaby podjęta decyzja o jej zestrzeleniu." https://wiadomosci.wp.pl/dlaczego-nie-z ... 088741280a Jak powiedział niegdyś słynny profesor mniemanologii stosowanej- i to by było na tyle.
_________________ Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą
|
| Cz lip 30, 2026 4:49 pm |
|
|