Autor |
Wiadomość |
lajkonik.2
Niesamowity Gaduła
wyznanie: katolik
|
 Re: Polityka
Sukces rządzącej władzy. 40 letnie tramwaje polskie, zostaną zastąpione 30 letnimi tramwajami niemieckimi za bardzo wysoką cenę. https://wpolsce24.tv/gospodarka/stare-n ... rach,12679Na Filipinach w polskiej ambasadzie afera wizowa. Czy Tusk i Sikorski powołają komisję śledczą? https://wpolsce24.tv/polska/filipinczyc ... owki,12545
|
Śr sty 08, 2025 3:01 pm |
|
 |
koziels
Niesamowity Gaduła
|
|
Cz sty 09, 2025 1:15 pm |
|
 |
polexit
Niesamowity Gaduła
|
Nie żebym jakoś bronił tej decyzji, bo zaiste jest głupia, ale co ma do tego rząd? Za tabor mpk odpowiada miasto i to władze samorządowe zdecydowały o takim zakupie, a nie Tusk & co. A tu "ciekawa" inicjatywa prezydenta, który apeluje do Tuska o ochronę podejrzanego o zbrodnie wojenne premiera Izraela Beniego Netanjahu w razie gdyby ten zechciał pojawić się osobiście na rocznicy wyzwolenia Auschwitz. https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news ... Id,7888175Jak wiadomo, MTK w Hadze wydał nakaz aresztowania Netanjahu. Zapobiegliwość prezydenta jest ciekawa z dwóch powodów: 1. Dlaczego prezydent Polski miałby być zainteresowany prawną ochroną zbrodniarza wojennego, odpowiedzialnego za ludobójstwo Palestyńczyków w Gazie, a także za śmierć polskiego obywatela? (celowy ostrzał konwoju humanitarnego przez armię izraelską, w którym zginął polski wolontariusz)? Czy ten człowiek ma jeszcze jakieś resztki godności, czy może widzi się w roli "sługi narodu wybranego", który będzie rozgrzeszał każdą podłość, której dopuszczą się Żydzi, byleby tylko dostać odznakę dobrego szabes-goja? 2. Druga strona medalu to ciekawe jaka będzie reakcja rządu Tuska? Skoro w sprawie Romanowskiego, który dostał azyl na Węgrzech, tak gardłują o łamaniu międzynarodowych zobowiązań i standardów, to sami powinni się zastosować do decyzji Trybunału w Hadze i aresztować Netanjahu jak tylko wyląduje w Polsce. Jeśli tego nie zrobią (co bardziej prawdopodobne), to okażą się hipokrytami. I może właśnie na tym zależy Dudzie - by uderzyć w Tuska jego własną bronią w związku ze sprawą Romanowskiego. Tylko czemu zaprzega do tej gierki autorytet państwa i wystawia na szwank nasz interes narodowy, którym powinno być ukaranie zbrodniarza odpowiedzialnego za śmierć naszego rodaka? Właśnie przez coś takiego gardzę całym POPiSem bez wyjątku. Jedni i drudzy są siebie warci i ani jedni ani drudzy nie są warci by na nich głosować. To, że Tusk kłamie szybciej niż oddycha, nie powinno już nikogo dziwić. Tylko dlaczego media nie zadają w związku z tym niewygodnych dla kłamczucha pytań? Widocznie są tak "wolne i niezależne" tylko od dochodzenia do prawdy 
|
Cz sty 09, 2025 1:34 pm |
|
 |
lajkonik.2
Niesamowity Gaduła
|
polexit napisał(a): Nie żebym jakoś bronił tej decyzji, bo zaiste jest głupia, ale co ma do tego rząd? Za tabor mpk odpowiada miasto i to władze samorządowe zdecydowały o takim zakupie, a nie Tusk & co. Masz rację. Ale przy okazji, jaką winę ponosi PIS za to że obecny rząd wyciął setki drzew? https://wpolsce24.tv/polska/zaskakujace ... ter-,12862polexit napisał(a): o, że Tusk kłamie szybciej niż oddycha, nie powinno już nikogo dziwić. Tylko dlaczego media nie zadają w związku z tym niewygodnych dla kłamczucha pytań? Widocznie są tak "wolne i niezależne" tylko od dochodzenia do prawdy Z tego co ja wiem to zadają, mimo to ze nie są dopuszczani do Tuska na konferencję. https://www.youtube.com/watch?v=Pt4pvQVMPYwhttps://www.youtube.com/watch?v=uhD1V6Vq2mk A tu Owsiak . https://www.youtube.com/watch?v=kEA5m6ruOs8A tu Kerwiński. https://wpolsce24.tv/polska/marcin-kier ... ce24,12828
|
Pt sty 10, 2025 6:33 pm |
|
 |
polexit
Niesamowity Gaduła
|
No jaką? Taką, że stworzył specustawę i teraz biedna uśmiechnięta koalicja musiała z tej ustawy skorzystać i wyrezać drzewa, choć wcale tego nie chciała  Minister Zielińska przechodzi sama siebie w śrubowaniu rekordów głupoty... Cytuj: Z tego co ja wiem to zadają, mimo to ze nie są dopuszczani do Tuska na konferencję. No te media to wiem. Chodziło mi o te "wolne i niezależne", co to ostatnio tak stękały podczas protestów związanych z nowelizacją prawa autorskiego. Ponoć miało je to zaorać, a bez nich mieliśmy rzekomo nic nie wiedzieć. No i media są, ale jakoś dalej nie informują. A jak skomentujesz aferę z ochroną prawną dla zbrodniarza Netanjahu, o którą zabiegał Duda, a którą potwierdził ryży folksdojcz? Co powiesz, że prezydent ręka w rękę z Tuskiem kundlą się przez USA i Izrealem, ośmieszając nasz kraj?
|
Pn sty 13, 2025 8:50 pm |
|
 |
lajkonik.2
Niesamowity Gaduła
|
polexit napisał(a): A jak skomentujesz aferę z ochroną prawną dla zbrodniarza Netanjahu, o którą zabiegał Duda, a którą potwierdził ryży folksdojcz? Co powiesz, że prezydent ręka w rękę z Tuskiem kundlą się przez USA i Izrealem, ośmieszając nasz kraj? A czy Orban też się kundli i ośmiesza Węgry? Premier Węgier Viktor Orban już w listopadzie zapowiadał, że planuje zaprosić Netanjahu do Budapesztu, ignorując nakaz aresztowania wydany przez Międzynarodowy Trybunał Karny. Nie wiem jaka jest prawda. Ja dokumentu nie widziałem. Z tego co wyczytałem to prezydent, miał także wezwać polski rząd do „opracowania odpowiedniej formuły”, która zagwarantuje, że Netanjahu nie zostanie aresztowany, ale także zapewni, że Polska będzie przestrzegać prawa międzynarodowego. A co powiesz na to że Mateusz Morawiecki został szefem EKR. To dobrze czy źle,, jakie jest Twoje zdanie? https://wpolityce.pl/polityka/718525-ma ... la-cenzury
|
Wt sty 14, 2025 5:17 pm |
|
 |
robaczek2
Niesamowity Gaduła
|
Wlasnie ogladam transmisje. Boze blogoslaw prezydenta Trumpa Boze blogoslaw Ameryke
|
Pn sty 20, 2025 6:53 pm |
|
 |
robaczek2
Niesamowity Gaduła
|
Ale powinni nauczyc corke VP zeby nie ssala palca
|
Pn sty 20, 2025 7:01 pm |
|
 |
polexit
Niesamowity Gaduła
|
lajkonik.2 napisał(a): A czy Orban też się kundli i ośmiesza Węgry? Premier Węgier Viktor Orban już w listopadzie zapowiadał, że planuje zaprosić Netanjahu do Budapesztu, ignorując nakaz aresztowania wydany przez Międzynarodowy Trybunał Karny. No to sam sobie poniekąd odpowiedziałeś. Orban przynajmniej nie kryje się z tym, że postanowienia międzynarodowych gremiów ma gdzieś. Natomiast polscy politycy od lewa do prawa, którzy na co dzień uwielbiają płaszczyć się przed międzynarodowymi gremiami i którzy jeszcze niedawno entuzjastycznie przyjmowali nakaz aresztowania MTK wydany za Putinem, teraz zrobili z siebie głupków. Cytuj: A co powiesz na to że Mateusz Morawiecki został szefem EKR. To dobrze czy źle,, jakie jest Twoje zdanie? Ta funkcja nie daje oczywiście jakiejś bezpośredniej władzy czy wpływu na politykę międzynarodową, ale oczywiście zawsze to jakiś pozytyw kiedy Polak obejmuje takie stanowisko, bo pozwala ono jednak na wywieranie wpływu nieformalnego i budowanie współpracy z potencjalnymi sojusznikami. Nie wiem tylko czy akurat premier Morawiecki, człowiek, któremu bliżej raczej do gremiów Davos, człowiek odmieniający przez wszystkie przypadki "zrównoważony rozwój" i "nowy porządek świata" daje nadzieję na kreowanie korzystnych dla naszego kraju polityk... Ale cóż, dajmy mu szansę się wykazać. Pamiętajmy jednak, że EKR to żadna realna opozycja wobec UE, to raczej taka dawna europejska chadecja. Ta nominalna chadecja rozpuściła się już dawno w zlewaczałej politpoprawności więc EKR zajęła trochę jej miejsce. robaczek2 napisał(a): Wlasnie ogladam transmisje. Boze blogoslaw prezydenta Trumpa Boze blogoslaw Ameryke Chciałoby się rzec - nareszcie! Oczywiście Trump Polski niestety nie zbawi, jak chcieliby niektórzy, bo jego wybór nie ma bezpośredniego wpływu na sytuację w naszym smutnym kraju, ale jakiś tam wpływ będzie to miało. Już pierwszego dnia urzędowania pokazał radykalny zwrot na polu kulturowym, np. odwrót od globalistycznej agendy klimatyczno-genderowej. Pośrednio będzie to szansa także dla naszego kraju. Niestety u władzy mamy idiotów i sprzedawczyków, którzy zrobią wszystko, by ten pozytywny wpływ Trumpa możliwie umniejszyć, ale będzie im trudniej. robaczek2 napisał(a): Ale powinni nauczyc corke VP zeby nie ssala palca Ale ona ma dwa latka... Dajże spokój  -------------------------------------------------- Tymczasem wracając na pole polityki krajowej - nareszcie mamy sensownego kandydata na prezydenta! Kandydata, na jakiego jako kraj zasługujemy i co do którego możemy być pewni, że nie spełni żadnej obietnicy wyborczej  Kandydata z hasłem idealnie oddającym stan całej naszej klasy politycznej - "zero kompetencji" Do wyścigu dołączył szef Kanału Zero Krzysztof Stanowski. Poniżej orędzie: https://www.youtube.com/watch?v=ja4NNpK8xZIZachęcam do dzielenia się swoimi opiniami. Jak dla mnie strzał w 10!
|
Śr sty 22, 2025 9:34 am |
|
 |
robaczek2
Niesamowity Gaduła
|
polexit napisał(a): Ale ona ma dwa latka... Dajże spokój  Spojrzalem akurat na wnuczke ktora ma trzy i tak mi sie skojarzylo. Na razie moja rodzina w US jest niezbyt zadowolona z rozporzadzenia Trumpa o powrocie do miejsc pracy zamiast pracowac online. Chociaz czasami siedzieli przed laptopem od 6 rano do 6 wieczorem. Ciekawe czasy nas czekaja. Mysle ze czyms co ma najwiekszy wplyw na polityke miedzynarodowa jest odwrot od zielonego szalenstwa. Czekam na wypowiedzi europejskich wszechwiedzacych.
|
Śr sty 22, 2025 2:17 pm |
|
 |
polexit
Niesamowity Gaduła
|
robaczek2 napisał(a): Ciekawe czasy nas czekaja. Mysle ze czyms co ma najwiekszy wplyw na polityke miedzynarodowa jest odwrot od zielonego szalenstwa. Czekam na wypowiedzi europejskich wszechwiedzacych. Unijni komisarze ludowi już zaczęli coś przebąkiwać o konieczności weryfikacji planów zielonoładowych. Zapowiedzi Trumpa o zwiększeniu odwiertów ropy i wydobycia węgla oraz eksporcie amerykańskich surowców energetycznych musiały jednak dać temu towarzystwu do myślenia. Coś musi być na rzeczy, skoro Herr Tusk się ostatnio w UE odważył obszczekać zielony ład jako zbyt radykalny, wprowadzany zbyt szybko i wymagający weryfikacji, bo europejska gospodarka zostanie w tyle. Musiał dostać od naszej "złotej pani" zgodę na takie szczekanie więc być może ekoszaleństwo przyhamuje nieco także w UE. Osobiście jestem pod wrażeniem jak Trump był przygotowany do tego przejęcia władzy. Te wszystkie dekrety, które podpisywał w pierwszych godzinach po zaprzysiężeniu musiał mieć już dużo wcześniej dobrze obcykane, zwłaszcza że niektóre z nich ewidentnie były pomyślane jako mające zapobiegać ewentualnemu kopaniu pod nim dołków przed zadekowanymi na różnych szczeblach administracji złogami poprzedniej ekipy.
|
Pt sty 24, 2025 10:15 am |
|
|