|
|
Czy ja jestem jakiś wyjątkowy/nienormalny?
Autor |
Wiadomość |
merss
Czuwa nad wszystkim
wyznanie: katolik
|
 Re: Czy ja jestem jakiś wyjątkowy/nienormalny?
Obserwuję, że autor topicu się nie pojawia w wątku. Zależało mu i zrobił to co mógł, czyli podjął modlitwę w imieniu Jimmy'ego. Może to było najcenniejsze? Swoje sprawy załatwił i to w sposób dla niego nieoczekiwany. Nie wkracza w ten chaos...i słusznie. Nie dało się po dobroci z TS7 a to przewidywałam to korzystam ze swoich uprawnień, by uciąć tę prorocką misję. Każdy otrzymał odpowiedź na zadane w wątku pytanie, każdemu doradzono. Rady przyjmujemy lub odrzucamy, ale nie można przeskoczyć siebie i radzić inaczej. Jimmy czegoś szuka, ale na pewno nie Boga wyznawanego przez katolików, religii katolickiej, prawdy katolickiej. Wciskanie mu tego na siłę, jak uczy Ewangelia, powoduje, że człowiek definitywnie zrazi się do Boga. Należy dać mu czas na własne przemyślenia. Sam powinien zadawać sobie pytania a nie być odpytywanym w pseudologicznych wywodach. Proponuje się mu pływanie w chaosie, pseudoroważaniach a to nie jest uczciwe. Nie potrzebuje też już uwag o sobie, bo wszystko wyłuskałam. Zabawy intelektualne możecie sobie zaplanować na tematy, które nie będą miały związku z Bogiem.
ZAMYKAM
|
N lut 02, 2025 5:28 pm |
|
|